Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Siviller Komutana Laf Atmış

Ben askerliğimi 2000 yılında Bartın Kurucaşile'de jandarma olarak yaptım.

Bir gece saat 02:00 civarı apar topar görev var diye kaldırdılar. Aramızdan 5-6 askeri aldılar, "göreve gidiyoruz" dediler. Görevin ne olduğunu söylemediler. Meğer karakol komutanı gazinoda (sivil olarak) içerken 2 adam buna laf atmış. Vay sen misin oranın padişahına laf atan! Yaklaşık 2 saat bu adamları aradık (Görevimiz kutsal ya; ne de olsa vatan görevi...), bulduk ve karakola götürdük. Askerler bir güzel dövdü.

Gene saat gecenin 2'si 3'ü. Alarım zili çaldı; herkes donlarıyla içtimaya çıktı. Biz bir olay var zannetmiştik, gerçekten olay çok büyükmüş. Bizim bölük komutanını uyku tutmamış, canı sıkılmış. Birkaç asker seçip domuz avına götürdü zevkine. Tabii bu da devriye diye yazıldı. Çalışkan komutan gece yarısı uykusunu bölüp göreve gidiyor!

Komutanın kendi özel arabasına görevlerde harcayacağımız benzinleri doldurduğunu, taşıdığımız kömürleri, evlerini boyadığımız komutanları, bizi kapıcı olarak kullanmalarını söylemiyorum.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı