Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Memleket İzni İçin Ayarlanan Otobüsler

2000-2001 yılları arasında Hatay'ın Dörtyol ilçesi 488. Ulaştırma Taburu'nda 277. kısa dönem olarak askerlik görevimi tamamladım.

Askere babam beni araba ile götürüp teslim etti. 1 ay sonra 10 günlük iznimi alıp memleketime gitmek istediğimde otobüsleri taburun ayarlayacağını, dışarıdan bilet almamamız gerektiğini söylediler. Biz de emre uyduk. Yaklaşık bin kadar asker için otobüsler getirildi. Tabur komutanı Binbaşı A.B.S. otobüslerin önüne kurulan masada, izne giden askerlerin tamamından bilet falan vermeden para aldı ve otobüslere bindirdi. Tabii biz bir anlam veremedik.

Ancak izin dönüşü tekrar otogardan Dörtyol'a gitmek istediğimde anladım ki o gün benim binbaşıya verdiğim ücret normal taşıma ücretinin tam üç katıymış. Meğer komutanın bizden para toplamasının nedeni firmalarla anlaşıp geriye kalanını cebine atmakmış.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı