Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Kahrolarak Oğlumu Türk Vatandaşı Yapmadım

Ben askerliğimi Kıbrıs`ta yaptım. Vatanımı seven bir kişiyim; ama üzülerek belirteyim askerliğin peygamber ocağı ile hiç alakası yok.

Komutanım beni porno kaset almam için çarşıya gönderdi. Yıl 1987. Dükkânlara girip sormaya utandım. Dönüşte Aydemir Akbaş'ın kasetini mecburen aldım ve kendisine verdim. Komutan kaseti görünce "sen benimle dalga mı geçiyorsun" deyip bana 24 gün çadır hapsi verdi. Bununla kalmadı askerliğimin son 4 ayı her gün çeşitli sebeplerden dolayı beni dövdü.

Sadece bunlar mı? Bölük astsubayımın evinde bir benzin tankı vardı. Buradan Tepebaşı köyüne benzin satışı yapardı. Susardık, korkardık.

Askerliğim bitince 6 ay psikolojik tedavi gördüm. Şu anda İngiltere'de yaşıyorum ve bir oğlum var. Askere gitmemesi için, kahrolarak söylüyorum, onu Türk vatandaşı yapmadım; çünkü benim çektiklerimi çeksin istemedim.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı