Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Donduran Nöbet

81/3 Ardahan'da jandarma olarak askerliğimi yaptım. Anlatıcak o kadar olay var ki...

Kolordu komutanı sınırda Kurtkale'yi ziyarete geliyor. Hava abartmıyorum eksi 20 derece. Biz 15 kişilik ekip olarak paşa hazretlerinin geçeceği güzergahta yol kenarında ayakta tam 3 saat sırtımız yola dönük tüfek teçhizat tam tekmil göstermelik bir şekilde bekledik.

Beyefendi, onca yolda sanki onu her adımda askerler bekliyormuşçasına rahatça yoluna devam etti, geçti gitti. O gün donmadık ya daha daha donarak ölmeyiz herhalde.

Vatan için canımız feda; 18 ay değil ömür boyu askerlik yapayım gocunmam; fakat bu milletin ekmeğini yiyip kendini imtiyazlı, dokunulmaz, kurumlar üstü gören; askerini uşak, hamal, köle gibi askerlik dışı angarya işlerde kullanan; kibir abidesi; halkın hizmetinde olduğunu iddia etmesine rağmen aslından halkın değerlerinden kopmuş olan bir orduya hayır!

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı