Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Film Gibi Askerlik

Askerliğimi Tekirdağ'ın bir güzel ilçesinde kısa dönem olarak yaptım.

1998 Kasım'ında başlayan askerlik boyunca kurmay albaya generallik için kitap haline getirilecek bir çalışma; iki üsteğmene de (ki üsteğmenlerden birini hiç görmedim, tanımıyorum, Ankara'danmış.) iki ayrı yüksek lisans tezi için katkı sağlamak zorunda bırakıldım. Haber merkez yazıcısı olmamın yanında spor çavusluğu görevimin, nöbetçi çavuşluklarımın, gece nöbetlerimin tadına varamıyordum.

1 aylık acemilik döneminde 60 yıllık yataklardaki tahtakurularının vücudumda sadece gözlerimi açık bırakarak yattığım halde sabaha kadar beni balon yapacak şekilde ısırıp kanımı emmelerinden bahsetmeden geçemem.

Neredeyse aynı derecede pis olan hamama gidememekten, 7 ay boyunca her gün 2 saat uykuyla yaşamaya çalışmaktan; neredeyse çorap yıkayacak vaktimin olmaması ve o zamanlar ne yazık ki yenisini alamayacak maddi durumda olmamdan; ayaklarimda oluşan rahatsızlıktan; albay ile direk görüşebiliyor olmamdan dolayı bazı astsubay ve subayların benden nefretlerini hakaret ve dayakla ödememden; bulunduğum birlike (5.000 asker), tek internet bağlantısının bende olması hasebiyle pornolarını nöbeti sırasında beni sabaha kadar uyumadan bekleterek seyreden binbaşıdan ötürü film gibi bir askerlik yaşadım. Allah düşmanıma vermesin.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı