Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

TCG İnebolu

2001-2003 yılları arasında usta birliğim olan Gölcük Donanma Komutanlığı'nda bulunan TCG İnebolu gemisine gittim.

Gemideki rütbeli sayısı 23, er sayısı ise 24 idi; fakat bütün işler erlere yaptırılıyor, rütbeliler sabah gelip akşam gidene kadar yiyip içip, yan gelip yatıyorlardı. Bazı komutanlar "age of empires" adlı oyunu gece gündüz sabahlara kadar oynar, sadece uyku ve yemek arası verirlerdi. Keyfi olarak askerlerin çarşıları kesiliyordu. Hadi askerlikte böyle şeyler olur dedik geçtik.

Fakat şimdi yazacaklarım tam bir hainlik göstergesidir. TCG İnebolu gemisi 1952 [1956-Editör] Alman yapımı bir gemiydi, sürekli sorunlar çıkarırdı. [Editörlerin Notu: Bu gemi Amerika'dan 2008'de temin edilen TCG İnebolu römorkör gemisi değil. Bahsi geçen aynı isimdeki gemi, A-575 sınıfından ıskartaya çıkarılmış bir tanker].

2002 senesinde İstanbul Pendik Tersanesi'nde gemi bakıma girdi. Yaklaşık 30 usta gemide çalışıyordu. Geminin alt saçları ve üst saçları komple değişti ve özel boyalar ile defalarca boyandı. Tenekesi 625 TL olan bu boyalardan yaklaşı 100 teneke gitti. Bu bakım onarım süresi 7-8 ay sürdü.

Ben yazıcı olduğum için sürekli belgeler gelir, komutanlara iletirdim.  Gemimiz toplamda 1.500.000 (eski para ile bir buçuk trilyon) harcandıktan sonra çürüğe ayrıldı ve Aliağa Tersanesi'ne jilet olmaya gitti. Aynı yıllarda Gölcük Donanması'na alınan iki gemi vardı. Bunların bir tanesi 3.000.000 idi (üç trilyon).

Bu gemiye harcanan bu kadar paranın ve gemiyi çürüğe ayırmanın hesabını kim verecek?

Zİyaretçİ Sayısı