Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Sana Soruyorum: Mehmet'i Neden Dövdün?

1999 yılında Şırnak'ta askerlik yaptım. Akdizgin Karakolu 4. bölükteydim. Mehmet K. diye bir arkadaşımız tim çavuşluğu yapıyordu. Tim astsubayı da F. Astsubaydı.

Ramazan'ın birinci günü Mehmet Çavuş yol emniyetine çıkmak için timi uyandırmakta güçlük çekmişti. Üst devrelere sözü geçmiyodu. Birgün önce de aynı sıkıntıyı yaşamıştı ve bütün timin önünde F. Astsubaydan rahmetli olmuş anasına, bacısına küfür edilerek tekme tokat dövülmüştü. Ramazan'ın birinci günü de aynı şekilde geç kalkılmıştı ve Mehmet Çavuş aynı şeyleri yaşayacağını düşünerek cephanelikte intihar etmişti.

Tabii bu biz arkadaşlarına göre böyleydi, biz bu sebeple intihar ettiğini düşündük; ama komutanlarımız böyle düşünmemiş olacak ki, üniversite 3. sınıftan terk, 22 yaşında bir vatan evladının cesedini gelip görmeye savcı bile gerek duymadı. Timdeki diğer askerler bu intiharın F. Astsubayın yüzünden olduğunu söylediler; ama şöyle cevap aldılar: "Bize F. Astsubay, Mehmet'i öldürdü diyebiliyor musunuz? Diyemiyorsanız böyle saçma sapan kanaatlerle konuşmayın."

Mehmedim de mimliydi zaten; çünkü üniversitede okurken annesini kaybedince intihar girişiminde bulunmuştu ya, tamam! O yüzden sorunluydu zaten, intihar etmesi de Mehmet'in yüzündendi. Böylece herkesin vicdanı rahat ediyodu.

Keşke bu kişiler bütün bunların yerine "bu çocuk sorunlu, buna fazla yük yüklemeyelim, üstüne gitmeyelim" diye de düşünselerdi. F. Astsubay'a tabii ki Mehmet'i öldürdü diyemeyiz; ama F. Astsubay, Mehmet'i neden dövdün? Neden annesine küfrettin, neden bacısına küfrettin? Keşke devletimiz, komutanlarımız bunları sorsaydı.

En azından 22 yaşında ölen bir çocuğun intihar sebebi araştırılmış olsaydı... Fevzi Astsubay'a mehmet'i sen öldürdün denmese; ama Mehmet'i sen dövdün dense. Bunu deseler bizler de en azından komutanlarımızı sever, F. Astsubay'dan nefret ederdik. Şimdi hem F. Astsubay'dan nefret ediyoruz hem bunun hesabını sormayanlardan.

F. Astsubay, sana soruyorum: Mehmedi neden dövdün?

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı