Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Ramazan Eziyeti

Yıl 2001. Karamürselbey Deniz Eğitim Komutanlığı'nda 123. dönem yedeksubay öğrencileri olarak Ramazan ayını pek iyi geçirdiğimizi söyleyemem.

Ama şunu da belirteyim bizim yaşadığımız olaylar heryerde yaşanmamış. Askerliğini diğer birliklerde yapan arkadaşlar "Ramazan ayında biz gayet rahattık" diyebilirler. Benim söylediğim de zaten benim askerlik yaptığım yer ile ilgili. Sahur çıkmazdı. Sabah oruçlu olduğumuz halde zorla kahvaltı salonuna gider kahvaltı masasına otururduk. Gelen kahvaltılıklar çöpe giderdi. Öğlen yemek masasına zorla oturur arkadaşları seyrederdik. Bizim yemekler yine masaya gelir sonra yine çöpe giderdi. Akşam ezanı erken okunurdu. Orucumuzu bisküvi ya da tostla açar 2 saat sonra akşam yemeği yerdik. Şu an nasıl bilemiyorum.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı