Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Tören Süresince Dayak Eziyeti

Bu olay, Van 6. Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı Başkale Taburu’nda 10 Kasım 2009 tarihinde yapılan Atatürk'ün ölümünü anma töreni esnasında gerçekleşti.

Fiziksel sağlık problemleri bulunan ve daha önceden komutanın yok yere gıcık kapmış olduğu bir uzun dönem arkadaşımız, alanın ortasında tören esnasında bütün tabur askerlerinin gözü önünde komutandan ve komutana yardım (!) etmeye zorlananlar tarafından yok yere feci bir dayak yemiştir.

Saat tam 9 gibi başlayan dayak işkencesi, saygı duruşu esnasında da acı dolu inlemeler eşliğinde devam etmiş ve İstiklal Marşı bitiminde sona ermiştir. Bu hesapla toplam en az 9 dakika sürdüğünü tahmin ettiğim dayak eziyeti esnasında, tabur askerlerinin tamamı sessiz bir şekilde önce saygı duruşunda bulunmuş, İstiklal Marşı söylemiş, sonra da dağılmıştır. O dönem Başkale taburunda askerlik yapmakta olan, başta 329. Kısa Dönemler olmak üzere kime sorsanız size bu kanlı olayı detaylıca anlatabilecektir.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı