Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Bir Kuş Sütü Eksikti Bir de Muz

Tekirdağ'daki tüm karargah bölüğü Tekirdağ'dan Süloğlu'na tatbikata gittik.

Yaklaşık onbeş gün süren tatbikatın sonunda tümen komutanı tümgeneralimiz bir gece düzenlenmesini istedi. Abartmayayım ama sofrada bir kuş sütü eksikti bir de muz! Biz muzu Süloğlu'nda bulamayıca beni, koruma erini ve bir asteğmeni yaklaşık 40 km mesafedeki Edirne'ye ciple gönderdiler. Muzu aldık, geldik.

Sonra başımızda bulunan kademeli kıdemli başçavuş rakıları doldurmamızı istedi. "Çay bardaklarına doldurun daha az gider" dedi. Daha sonra çay bardaklarıyla yapılan rakı servisi, bir albayın gelip fırça atmasıyla ve bu fırçanın da başçavuş yüzünden bize kesilmesiyle bitti. Başçavuş bize "neden çay bardaklarıyla gönderdiniz? Sizin anneniz babanız size rakının rakı bardağıyla gideceğini söylemedi mi ?" diye fırça attı.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı