Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

231 Bin Konfor Savaşçısı


Radikal yazarı Oral Çalışlar ve Milliyet yazarı Hasan Cemal'in köşe yazılarında bir askeri kaynağa dayanarak verdikleri bilgiye göre, Türkiye'de 231 bin asker tamamen posta, kuaför, berber, görevli gibi isimler adı altında sadece ordudaki subaylara ve ailelerine hizmet veriyor. TSK'da askerlik dışı görevlerde kullanılan asker sayısı, Alman ordusundaki toplam personel sayısı olan 247 bin İtalya'daki 195 bin ve İngiltere'deki 173 bin askerle yarışıyor.

"TESEV Almanak Türkiye 2006-2008 Güvenlik Sektörü Ve Demokratik Gözetim" raporunu hazırlayan yazar Ali Bayramoğlu, zorunlu askerliğini yapmak için silah altına alınanların bedava işgücü olarak kullanıldığını söyledi.

Rakamın tam olarak tespit edilemediğini ama 200 bin civarında olduğunun tahmin edildiğini söyleyen TESEV raporunu hazırlayan gazeteci yazar Ali Bayramoğlu, şunları kaydetti:

Zİyaretçİ Sayısı