Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Ambulans Yerine Sauna

2000 yılında 1979/4 tertip İzmir Foça 4. Jandarma'da askerlik yaptım.

Revirin hemen yanında askerlerin 15-20 kişilik taş bir koğuşu vardı. Askeriyenin yukarı kısmına 200 kişilik koğuşlar yapıldı ve taş koğuşta kalan bizleri topluca oraya aldılar. Sonra bizim kaldığımız koğuşun içini yıkıp saunalı spor salonu yaptırdılar. Tabii erleri kullanarak. Sauna ve spor salonu er ve erbaşlara açık olsa bir nebze; ama sadece muvazzaflar girebiliyor.

İşin acı tarafı tugayda eski bir Peugeut J9 ambulans vardı. Öyle ki araç 90 km sürate ancak bayır aşağı giderken ulaşabiliyordu. Bir patlama sonrasında yanan askerleri İzmir Devlet Hastanesi'ne 80 km süratle getirmenin ne demek olduğunu kimse yaşamadan anlayamaz. Askerlerin birisi öldü, diğeri aylarca tedavi gördü.

Soruyorum: Tugayda doğru düzgün ambulans yokken, birkaç ambulans parası neden saunaya harcandı? Bunun hesebını soracak kimse yok mu?

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı