Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Komutanların Partisinde

Askerliğimi İzmir Narlıdere İstihkam Okulu'nda kısa dönem er olarak yaptım.

Bir akşam askeriyede bulunan kır gazinosunda yüksek rütbeli bir komutan parti vereceği için, bir hafta önceden kır gazinosunu temizlemeye başladık. Kilit taşları arasındaki otları dahi temizledik. Nihayetinde parti zamanı geldi. Kır gazinosundan erlerin kaldığı yatakhane uzaktan göründüğü için er yatakhanesine giriş çıkışlar (komutan erleri görmesin diye) parti süresince yasaklanmıştı.

Bana ve birkaç arkadaşıma ise komutanların partisinde servis yapma görevi verilmişti. Tabii parti başlamadan birkaç saat önce kır gazinosunda hazırlığa başladık. Bu hazırlık boyunca öğle yemeğimiz arada kaynamıştı. Partide bir üsteğmen gitar çalıyor, içki eşliğinde paşa ve subaylar bizim servis ettiğimiz mangaldan etleri yiyorlardı. 2 saat boyunca mangal kokuları ile beraber aç karnına komutanlarımızın içki masalarına meze ve mangalda et servis ettik. Ancak en vahimi “oğlum siz de açsınızdır, bir ara da siz yiyin” diyen tek bir komutan çıkmaması, bir de üstüne bir üsteğmen hanımının fino cinsi köpeğine tavuk etlerini (kemiklerini değil) tüm tüm vermesi idi.

Parti bitti, tüm içki masalarını temizledik. Sonrasında ise akşam yemeğimizle karnımızı doyurabildik. Mercimek çorbası ile...

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı