Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Paşanın Amerika'da Okuyan Kızı Evleniyor

1999 Kara Kuvvetleri Komutanı komutanı A.A'in kızı için yapılan düğün 17 Ağustos Marmara depreminin 1 ay sonrasındaydı. Çadır kentleri sel bastığı saatlerde Ankara Etimesgut'daki tümende bir kuş sütü eksikti.

Paşanın kızı Amerika'da okurken Yalovalı bir ailenin oğlu ile evlenme kararı alır. Düğünde damadın annesi özel bir bira içermiş, o biradan düğün gününe kadar bulunması gerekir. Ankara'da 15 araç bu birayı aramaya çıkar. Kıbrıs ve İstanbul 1. Ordu'ya da haber verilir; buralarda da aranır. Bulunursa ilk askeri kargo uçağıyla Ankara'ya gönderilmesi istenir. Nihayet Ankara'nın en lüks otelinde aranan bira bulunur. Mavi şişeli biradan 6 adet temin edilir.

Cemil İpekçi ekibi ile gelip geline gelinlik yapar. Düğün açık havadadır. Çadır kentleri sel altında bırakan yağmur bulutları Ankara semalarına yaklaşır ve düğün başladıktan sonra yağmur da başlar. Düşen yağmur sebebiyle envai çeşit yiyeceği yemek erlere nasip olur. Marmara'da, deprem bölgesinde halk perişan, bir de sel basmış; Ankara'da halkın vergileriyle masrafları karşılanan bir paşa düğünü, ben de orada görevliydim.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı