Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Bitleri Yedi

1972-73 yılında Erzurum Tabakhane'de 29. Topçu Alayı 4. Tabur Karargah Bölüğü'nde erbaş olarak askerlik yaptım.

Haftada bir gün hamama gidip yıkanabiliyorduk. Sıcak suyu ancak 5 dakikalığına açıyorlardı. Haliyle yeterince temizlenemiyorduk. Bundan dolayı hepimiz bitlendik. Bölük komutanımız H.Ş. hepimizi eğitim alanına götürdü. Bütün bölük orada toplandık. Birkaç arkadaşımıza üstlerindekini çıkarmasını söyledi. Bu arkadaşlardan biri de İsmail Yaştut adında Tekirdağlı bir er idi. Fanilasında 2-3 tane bit çıktı. Eğer hepimiz detaylı kontrol edilseydik bizde de bit bulunabilirdi. Bölük komutanı H.Ş. o bitleri yemesini söyledi. Korkudan o arkadaşımız çıkan bitleri ağzına attı ve yedi.

Bu hareketi yapan bölük komutanına sonradan ne oldu dersiniz? Ordudan atıldı diye zannetmeyin sakın. Hem general oldu hem de harp akademilerine komutan. Kadrosuzluktan emekli olduktan sonra bir üniversitede gençlere ne yazık ki ders veriyor.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı