Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

İki Hafta Sonra Askere Gideceğim

Adım F. U. İsim vermemde sakınca olmadığını düşünüyorum [Biz gene de ismini çıkarmayı münasip gördük -Editörler]. Yaklaşık iki hafta sonra kısa dönem olarak askere gideceğim. Gideceğim yer ve bunun akabindeki hiçbir şey belli değil. Herkes askerlik anısını anlatmış, inanın yaklaşık birbuçuk saattir okuyorum ve hepsini bitirdim.

Eğer anlatılanların çok azı bile doğruysa askerlik gerçekten ümit etttiğim en kötü senaryodan bile daha kötü görünüyor. Bunu tamamen bir iş olarak görmeye başladım, eminim askerliğini layıkıyla ve tamamen vatanı koruyarak yapan mehmetçiklerimiz vardır. Fakat ben bunun askerlik değil birer angarya işler topluluğu olduğunu büyük bir şaşkınlıkla gördüm. Vatanıma bağlılığım ve sevgim sonsuz, fakat en kutsal değerlerimizden saydığımız askerliğimizi bozan bu zihniyete karşı duracağımı söylemek istiyorum.

Hakkımızda hayırlısı olsun...

F. U., bize ulaşan asker adayı

Zİyaretçİ Sayısı