Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Baba Komutanlar

Son 10 yıl içinde (tarih vermek istemiyorum) Mamak Muhabere'de askerlik yaptım.

Muhabere Eğitim Alayı'nda bazı astsubaylar gece vardiyalarında askerlerle rakı içiyorlardı, internetten kızlarla kameralı sohbetler yapıp striptiz seyrediyorlardı. Zamanla ipin ucu kaçtı ve bazı askerlerde kafa yapıcı hap yakalandı, bazıları da esrar içerken yakalandı. Askerleri disipline sokma görevi de yine lakaytlığa alıştıran aynı komutanlara düştü!

"Rahat bıraktık diye b.kunu çıkarmayın!" diyerek kızdıklarını hatırlıyorum.

Adana'dan boğma rakı getirsin diye bir askere uydurma görevle kafa izni verdiler; birkaç gün ailesini görmeye gitti, dönüşte de boğma rakı getirdi. Rakıyı içeriye resmi araçla soktular, gece komutanla askerler birlikte içtiler.

Rakı içen askerler böyle komutanları "baba adam", "kafa adam" gibi ifadelerle anıp, çok seviyorlardı.

Her kurumda olduğu gibi askeriyede de iyi ve kötü örnekler var. Bence askeriyede iyiler çoğunlukta, ama kötülük daha çok göze batıyor. Zira; yıkmak kolay, yapmak zor.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı