Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Torpillileri Görmedik

Askerliğimi 309 kısa dönem olarak Tekirdağ'da yaptım.

3 kilometrelik asfalt bir yolun üzerinden paletlerindeki çamurlarla birlikte tanklar geçmiş... Ellerimize verdiler birer süpürge o üç kilometrelik yolun her santimetresini bir güzel süpürttüler. 40 tane asker yolu süpürmemiz daha sonrada itfaiye arabasıyla yıkamamız iki gün sürdü.

Bu arada bazı torpilli arkadaşlar vardı, biz süpürgelerle yolu süpürürken onlar da oturup bizi izliyorlardı... Sonra o arkadaşların kimisi revirde evinden getirdiği dizüstü bilgisayarı ve iki adet cep telefonuyla birlikte göreve başladılar. Biz de eğitime tabi ki...

Zaten birkaç ay sonra da bir daha gören olmadı onları. Artık strese bağlı depresyon geçirdiler de hava değişimine falan mı gittiler orasını hala bilen yok.

Her şey tabii ki "vatan" için!

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı