Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

10 Dakikalık Denetim İçin 6 Ay Çalıştık

2003 Kars-Selim İlçe Jandarma Karakolu

Kısa dönem er olarak yaptığım vatani görevimdeki sınırsız israftan bahsetmek istiyorum.
İki katlı karakolumuzun geçireceği genel denetim için yaklaşık 6 ay tüm askerler gece gündüz çalıştık. Yaptığımız tadilatları her ay ilden gelen bir rütbeli denetlerdi. Beğenmediği yerleri yeni baştan yıkar yapardık. Bir gün önce binbir zahmetle yapıp ettiğimiz güzelim yapıları bir gün sonra kırmak için uğraşırdık. Öyle ki o iki katlı binayı her ay baştan sona sıvar, boyar, fayanslarını takar, pencerelerinin şeklini yeniden yapardık.

Sınırsız israflar ve meşakkatler sonucu 6 aydır yaptığımız işleri ise sonunda sıradan bir albay gelip 10 dakikalık bir göz atmayla denetledi ve denetimden başarıyla geçmiş olduk.

Yapılan masraflar ise halka kesilen trafik cezası ve ruhsat işlemlerinden karşılanırdı. İlçedeki nalburcu ve kırtasiye bu harcamalardan dolayı köşe olmuştu. Para sıkıntısı çekildiğinde karakol komutanı trafikten sorumlu başçavuşa "hadi Ufuk tahsilata çık" diyerek araba çevirmeye gönderirdi. Ufuk başçavuş da çevirebildiği kadar arabayı çevirir, karakola getirirdi. Sonra şoförlere Nalburun ya da kırtasiyenin yanına uğramaları söylenirdi. Ödeme yapanlar kolaylıkla salınırdı...Ödeme yapmamak gibi bir şans ise zaten yoktu.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı