Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Oruçlu İken Bayılanın...

Askerliğimi 2009 yılında kısa dönem olarak yaptım. Ama inanın kısa dönem bile insana bir ömür kadar uzun gelebiliyor askerde. Orada bir köpek kadar bile değeriniz yok.

İlk birliğe katıldığımız gün kamuflajlarımızı ve botlarımızı verdiler ve bizi içtima alanına götürdüler. Daha sonra ortalık yerde "soyunun" dediler. Üzerimizde iç çamaşırlarımız vardı. Ama yine de onur kırıcı bir davranıştı. Daha sonra herkes saç traşı olacak dediler. Ben birliğe katılmadan önce 3 numara traş olmuştum. Benim gibi birçok arkadaş vardı. "Olmaz" dediler. Neymiş efendim, 1 numara olacakmış.

Düşünün 360 kişi sıraya girmiş traş oluyor. Sadece 2 traş makinesi var. Traş bitiyor, duş almak istiyoruz ama sıcak su yok. Mecbur soğuk su ile başımızı yıkıyoruz.

Akşamüstü yemek saati geliyor. Yemekhaneye gidiyoruz. Masalar toz içinde. 2 tane konserve kutusu veriyorlar. Birinde bozulmuş et var, diğerinde fasülye. Mecburen yiyoruz, çünkü acıkmışız.

Bir de bir komutan vardı. Ramazan ayı idi. Biz de orucumuzu tutmaya çalışıyorduk. Bu komutan şunu söyledi: "Eğitimde iken oruçlu olup da bayılanın g.tünü keserim." Bu nasıl bir davranış sizce?

Allah'a şükür kabus dolu günler bitti. Her şey vatan için diye diye her türlü angarya işi yaptırıyorlar. İnşallah birgün bu zulümler sona erer. Daha yazacak hatırlamak bile istemediğim çok kötü anılarım var.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı