Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Köpek Hastalanınca Özel Veteriner

86/2 tertip olarak Kıbrıs'ta askerlik yaptım.

Tümgeneralin şoförlüğünü yapan uzman çavuş rahatsızlanınca yine komutanın mutfak işlerine yardım eden arkadaşımız komutanın evini arayıp hanımefendi aracılığı ile komutana askerin rahatsızlığını iletti. Komutanın verdiği cevap: "Ne yaparsa yapsın".

İlerleyen günlerde komutanın köpeğinin kulağına ot kaçmış; durum yine hanımefendi aracılığı ile komutana iletildi. Bir de ne görelim: Mesai saatinde komutanın makam aracı bizim kaldığımız gecekondu bozması koğuşun önüne yanaştı. Şok olduk. Acaba Kıbrıs'ta savaş mı çıktı diye. Çıkmadıysa komutanın makam aracı ile ne işi var bizim koğuşun önünde.

Hemen indi araçtan. Yanında veteriner asteğmen. İti aldılar, bizim koğuşta kulağına bakarken köpeğin biraz canı yanınca komutan "bırak" dedi, bastı fırçayı asteğmene. Hemen iti vip minibüse attığımız gibi direk Girne'ye (rahat 40 km) gittik, özel veterinere.

Sadece bu rahatsızlıktan dolayı makam aracı ile veterinere 3-4 defa köpek özel olarak götürüldü. Bu olaydan sonra paşamızın gözündeki kıymetimizi fazlasıyla anladık.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı