Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Orduevlerindeki Bolluk, Askerdeki Kıtlık

2000'in başlarında Şırnak'ta yaptım askerliğimi.

Ben merkezde yaptım, dış birliklerde askerliğini yapan arkadaşları görünce çok canım sıkılmıştı. Hem canlarını ortaya koymuşlardı hem de tüm imkanlardan yoksunlardı. Saymaya nerden başlasam? Yattıkları yer çadır, yaz-kış orada yatıyorlar. Yerler toprak. Yemekte alt devreler üst devrelerden tabldot almak için sıra bekliyorlar. Üst devrenin yemeği bitsin ki tabağı yıkayıp o da yiyebilsin. Su az.

Yani imkanlar içler acısı; ama merkezde durum böyle değil. Orduevlerinde yeme-içme sular seller gibi. Spor salonları, saunalar... Subay-astsubaylar için her şey mevcut. Yapılan israfın haddi hesabı yok.

Sahil kıyılarına 5 yıldızlı oteller yapacaklarına vatanı savunan evlatlara insanca muamele etsinler. Karakolları adam gibi yapsınlar; çünkü vatan sahil kıyılarında 5 yıldızlı otellerde savunulmuyor.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı