Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Mayına Basan Aptaldır

Şırnak/Bağlıca.

Bir arkadaşımız mayına basarak şehit olmuştu. Bir gün sonra sabah içtimasında üsteğmenin karşısında olağan şekilde dizildik. Üsteğmen (bölük komutanı) elini kolunu sallayarak geldi ve askeri selamlamadan sağ-sol komutlarına başladı. Suratını ekşiterek, "Gördünüz mü aptalın yaptığını, gözünü açmayanların haline bakın ne geliyor!" diye bize fırça çekmeye başladı.

Bir kez olsun şehidimizi saygıyla anmayan ve onu aptallıkla suçlayan ve kendi mantığıyla bize askerliğin ne olduğunu öğretmeye çalışan bu adamı saygısızca anıyorum. Amacı ne olursa olsun, kendi askerine bu kadar hunharca davranan, her fırsatta cahil olduğumuzu söyleyen, ama insan psikolojisinden bir damla bile anlamayan biriydi. Üstelik birçok arkadaşımızı döverken savunduğu "en azından askerliğinizi uzatmıyorum" iddiası da cabası.

Hukukun olmadığı bir yerde (ki sebep gene onlardır) kendi hukukunu yaşatan bu kişilere mutlaka dur denmelidir.

Not: Şehit olan arkadaşımız bir subay olsaydı durumun ne kadar farklı olacağını tahmin edebilirsiniz.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı