Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Taşıdık, Diktik, Aç Kaldık

Sene 1994, acemi birlikte izbandut gibi askerleri ayırdılar. Tabii beni de. Ne olacak bilmiyoruz. Bilecik’te çarşıdan geçtik, tayini çıkan komutanın evini taşıdık .

Usta birlik Van. Bahçesaray Karakolu’nun telefon direklerini biz taşıdık, sonra diktik, bir de görüşme için para verdik. Daha sonra Özalp Merkez Karakolu’na gönderildik. Nöbetten gelmiştik, kahvaltı ettik, uyumaya geçtik. Geri kaldırıldık. Subay evine gittik. 5 kat ve diğer 2 kat tayini çıkan komutanların evini taşıdık. O sırada helikopter geçerken hemen bağırıp, içeri girin, dediler. Meğer helikopterle denetlemeye gelmişler .

Askerde en zoruma giden olay kar yağdığında ve sonrasında karakolda yemek sıkıntısı olmasıydı. Bayağı bir zaman öyle geçti, bir helikopter gönderip de yiyecek yollamadılar. Karakola bir ara yıldırım düştü, telsiz zarar gördü. Sabahına helikopter yenisini getirdi ve gitti.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı