Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Operasyon Tazminatımızı Başçavuş Alırdı

2005 yılında ustalığımı asteğmen olarak Şırnak Seslice'de yaptım.

Dağın başındaki bu birlikte havalar çoğu zaman karlı gittiğinden ulaşım problemi olurdu; bu nedenle de çoğu zaman kantin boş kalırdı. Yemek de az çıkınca çoğu asker geceleyin karınlarının aç olduğunu bana söylerdi. Yemek yetmezdi. Ama bu şikayeti kimseye söyleyemezsin çünkü orduda hak arayamazsın, şikayetini belirtemezsin. Her şey güllük gülistanlık sanırsın. Ama her zaman tabur komutanına ayrılan bir miktar malzeme bulunurdu.

Başçavuşlardan biri olan H.T. her ay şehir merkezine gider ve maaşlarımızın operasyon tazminatı olan kısmını çekerdi. Her ay şehir merkezinde yaptığı harcamalar için masraf adı altında bizden miktarını tam hatırlayamadığım bir miktar keserdi. Bu miktar hakettiğinin çok çok üzerindeydi. Bir keresinde paranın bir kısmını kaybettiği haberiyle geldi. Tabur Komutanı Yarbay Ö.Ö.’in yazılı olmayan emriyle bütün subay ve astsubaylardan kişi başı 50- 90 milyon arası tam hatırlayamadığım bir miktarı bu şahsiyet kesti. Kimse ödemek istemedi ama kimse birşey de diyemedi. Bunu o sırada orada görev yapan bütün subay astsubaylara sorabilirsiniz. Ödemek istemeyen bir asteğmen arkadışım da terhisi sırasında 15 günde bir olan konvoyda bir sonrakine kalırsın diye tehdit edildi ve o da ödemek zorunda kaldı.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı