Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Helikopterle İstanbul Sefası

Öncelikle size bu siteyi hazırlamanızdan dolayı çok büyük saygı ve sevgilerimi sunarım.

2009 yılında Samandıra'da Havacılık Alayı'nda yaptım askerliğimi. Kışlamızda camimiz vardı. Bölük komutanımız bir öğle içtimasında demez mi bu cami ne işe yarıyor, aslında yıktırıp levazım deposu yapsak diye... Beynimizden vurulmuşa döndük tüm bölük olarak.

Bir de Skorsky taburundaydım. Bakarız ki subay tayfasının aile efradı helikopterle İstanbul gezisi yapıyor. Bu ülkede değil helikopter görmek, uçağa bile sayılı binmiş, hatta yakından görme şansı bulmuş insan vardır. Her gün yapılan eğitim uçuşunda tonlarca JP8 [jet yakıtı] heba olur gider. Biz arabamıza mazot parası bulamazken.

Askerin bir yokluk kadar değeri yok. Orada tamamen subay tayfasının egolarını tatmin ediyorsunuz 15 ay boyunca. Başka yaptığınız hiç bir şey yok.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı