Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Bu Bayram Nasıl Geçti

Tekirdağ, Saray Garnizonu.

Oh be dediğimiz gündür bugün, çünkü haftalardır doğrudüzgün hiçbir gün oturmamışız. Belki bu 9 günlük bayram tatilinde biraz dinleneceğiz diyorduk; ama ordu komutanımızın ziyareti münasebetiyle 9 günlük tatilin 7 gününü mesai yaparak geçirdik. Bayram boyunca hiç çarşıya çıkamadık. Bayramın ilk ve ikinci günü yaprak temizliği, yol düzeni, sıva işleri ve askerin şekil disiplinine uymadığı söylenen bilimum işlerle uğraştık.

Dokuz gün boyunca hergün yaprak topladık. Mesai kavramının içini doldurabilmek için olmadık işler yaptık. Sonunda 21 Kasım Pazar günü ordu komutanımız geldi, 9 dakika kaldı ve gitti. Ne diyebilirim? Bayram boyunca ailemle konuşamamamdan mı bahsedeyim, içi boş geçirilmiş mesailerden mi, hiç çarşıya çıkamamamızdan mı, yoksa bu 9 günün 9 dakikalık bi ziyaret için bir azaba dönüşmüş olduğundan mı? Belki de iyi tarafından bakmak lazım: Ya 15 dakika duracak olsaydı?

İsimsiz, bize ulaşan asker

Zİyaretçİ Sayısı