Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Uçakların Füzesini Bana Seçtirdiler

Savaş uçağına bir füzenin monte edilip edilemeyeceğine bir asteğmen nasıl karar verecek?

Yıl 1981. Hava İkmal Merkezi, Ankara. 16 aylık asteğmenlik görevimizi yapıyoruz.(168. dönem)
Bana verilen emir şu:

Ankara'dan kalkıp yanıma verilecek bir teknisyen ile birlikte Malatya Erhaç Hava Üssü'ne gideceğiz. O zamanlar çok popüler olan F4 Fantom savaş uçaklarına "bilmem ne" füzesinin monte edilip edilemeyeceğine ve nasıl monte edileceğine karar vereceğiz.

İlk duyduğumda komutanlarımızın şaka yaptıklarını zannetmiştim. Şaka olmadığını sert bir şekilde belirttiler. Hayatımda hiç yakından bir uçak görmemişim, hiç füze görmemişim. Yanıma verdikleri teknisyen aslen Malatyalı olduğu ve bedavadan ailesini ziyaret etme imkanı vereceği için bu göreve seçilmiş.

İnanılması güç fakat biz Malatya'ya gittik, hayatımda ilk defa bir savaş uçağını yakından gösterdiler, depoda yanyana yatan bir kaç füzeyi gösterdiler. Mecburen iki günü orada geçirip geriye döndük. Bu iş için bize harcırah da verildi. Dönüşte yazdığım raporu sert bulup bazı cümleleri kendileri yazarak bana imzalattılar.

Üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen , son yıllardaki örneklerden de gördüğümüz gibi ordumuzda fazla birşey değişmemiş olması bizi daha da ümitsiz bırakıyor.

Umarım yakın zamanda her şey rayına oturur.

Elektronik Mühendisi İsmail E., bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı