Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Tahta Kuruları ve Suni Göl

1998 Amasya, ardından Sarıkamış. 8 Ay kısa dönem bakaya.

Amasya'daki ilk günler zordu, zira yattığımız yataklar tahtakurusu kaynıyordu. 2. Dünya Savaşı'ndan kalma yataklarmış. Gece ışıklar açık yatıyorduk, çünkü ışıklar açıkken tahtakuruları daha az çıkıyordu. Ayrıca ranzaların üst kısmı tercih ediliyordu, alt kısımda tahtakurusu daha yoğundu. Bizler tahtakurusu kaynayan saman yataklarda yatarken, tugay komutanı yüzmek ve güneşlenmek için suni göl yaptırıyor, bunun için yüzlerce kamyon kum taşınıyor, sıcak yaz aylarında sularımız kesilip göle su pompalanıyordu.

Bu arada tugay yönetimi de para kazanıyordu, peygamber ocağında sinemada porno filmler, aç-aç organizasyonları... Bizim bölükte yaşı ileri ve geneli öğretmenlik gibi mesleklerden gelen arkadaşlar olduğundan bunlara pek rağbet etmiyordu. Bunun üzerine bölük komutanı bir miktar bilet getirip "bunlar alınacak" şeklinde biletleri satardı. Hatta arkadaşlar almayınca sadece para toplanıp verildi.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı