Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Olmayan Mayın Haritaları

Askerliğimi 2006 yılında Bingöl Tugay’da kısa dönem olarak yaptım.

Mayınlı arazilerin eski veriler ışığında yeni krokilerinin çıkarılması gerekiyordu. İnşaat Mühendisi olarak bu işi bana verdiler. Mayınlı arazilerle ilgili belki 200’den fazla kroki çizildi. Ama çizilen krokilerin hepsi masa başında uydurulan krokilerdi. Bu evraklar kolorduya gidiyordu ve resmi, geçerli evrak muamelesi görüyordu.

“Komutanım biz bunları kafamızdan çizmeyelim. Bu iş çok ciddi bir iş. Bu mayınlı bölgelerin titizlikle yeniden incelenmesi ve ona göre doğru krokilerin çıkarılması gerekir” gibisinden çıkış yaptığımda "oğlum zaman yok, bu evrakların 3 gün içinde albayın önüne çıkması gerekiyor" kabilinden bir cevap almıştım.

Özetle ordumuz mayınlı arazilerin kayıtlarını baştan savma tutuyor. Nereye ne döşediğini bilmiyor. Olan da gariban erlere oluyor. Bu hususta ordunun ivedilikle çalışma yapması gerekiyor. Askerler ölmesin lütfen.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı