Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Sana Tezkere Vermem

2001 yılında Muğla’da kısa dönem olarak askerliğimi yaptım.

Bulunduğumuz birlikte aynı zamanda askeri lojmanlar yapılıyor ve inşaatın başındaki asteğmen, komutandan devamlı azar ve hakaret işitiyordu. Komutan asteğmeni "sana tezkere vermem" diyerek tehdit ediyordu. Asteğmenden dinledim, geldiğinden beri 20 kilo vermiş ve asteğmen olduğuna lanet okuyordu.

Ayrıca inşaatta çoğu asker amele olarak kullanılıyordu. Tek amaç komutanın görev süresi bitmeden lojmanın bitmesi ve bunu sicilinde veya kariyerinde bir araç olarak kullanması. Ancak askerlerden aldığı beddualarla yapacağı kariyeri hiç düşünmüyordu. Ondan sonra gelen komutanımız onun yanında melek gibiydi ve bir an dedim ki işte böyle komutanlar olması gerekiyor ancak diğerlerinin kesinlikle temizlenmesi gerekiyor.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı