Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Veda Piknikleri

Ben askerliği 2007-2008 arası 24 yaşımda Ağrı merkezde yaptım.

Tümgeneral olamayan ve emekli olacak olan bir tuğgeneral veda piknikleri adı altında tam iki ay boyunca bizlere kabus yaşattı. Cumartesi sabahı çarşı izninden evvel sivil kıyafetlerimizi giyip "kahvaltı" yaptıktan sonra yemekhanedeki masaları alıp, yaklaşık 1 km uzaklıktaki top sahasına götürürdük. Yağmur ihtimaline karşı tatbikat için olan çadırları kuruyor ve öyle çarşı iznine çıkıyorduk. Tabi zaman kalırsa.

Bu arada orduevi askerleri de papyonlu garson kıyafetleriyle kasa kasa içkileri taşımakla meşguldü. Adam emekli olup gitti bu sefer de aynı ızdırap yeni gelen için: Hoşgeldin pikniği. Pikniğe katılan subay ve astsubaylar da sadece yalakalık olsun diye ya da mimlenmeyelim diye katılıyordu.

Evine asker götürüp çocuklarına ders verdirenler. Evine asker götürüp elektrikli aletleri tamir ettirenler. Evine asker götürüp bilgisayarına format attıranlar. Evine asker götürüp eşya taşıttıranlar, vb. vb. vb.

Gerçekten şerefli dürüst komutanlarımız vardı ama onlar da iyice yılmış, bezgin ve suskunlardı...

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı