Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Köpeğe Zimmetli Asker

Ben kısa dönem askerliğimi Ankara'da yaptım.

Askerlik yaptığım yerde grup komutanının büyük bir köpeği vardı ve bu köpek bir ere zimmetlenmişti. Erin tek görevi bu köpeğe bakmaktı. İçtima dahil tüm diğer görevlerden muaftı. Her sabah köpeğin sütünü veriyor, onu gezdiriyor, öğlen ve akşam yemeklerini veriyor ve köpeğin tüm temizliğini yapıyordu. Gerçi erin keyfi yerindeydi; fakat evine döndükten sonra ailesine ve arkadaşlarına yaptığı askerlikle ilgili neler anlattı doğrusu çok merak ediyorum.

İşte vatani görev diye beynimize kazınan askerliğin ne kadar "kutsal" bir görev olduğunu buna şahit olduktan sonra anladım. Askerlik diye bir şey yok, subayların özel işlerinde ve hizmetlerinde kullanılan modern köleleler var.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı