Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Burası Başka Ülke Ordusu mu?

Ben acemi eğitimimi Amasya Çavuş Talimgahı'nda yaptım. Usta birliğim ise Balıkesir Edremit'teydi.

Amasya'da alay komutanımız içtimada "askerlerim, evlatlarım; rütbelilerden sizin ailenize hakaret eden, küfür eden olursa direk benim yanıma gelin" derdi. Hiçbir rütbeliden ailemizle ilgili en ufak bir küfür işitmeden acemi birliğimizi tamamladık.

Usta birliğime gittim, kendi kendime dedim ki ya burası başka bir ülke ordusu mu? Arada o kadar fark var ki hangi birini anlatayım? Tabur komutanını görünce herkes yolunu değiştiriyor, saklanacak yer arıyor adama görünmemek için. Önceleri anlam veremiyordum. Ama günler geçtikçe gördüm ki tabur komutanı yarbay, askere "ananı bacını" diye. düzüyor.

Sözün kısası tepedeki zincir sağlamsa diğerleri sağlam olmasa da sağlam rolü yapıyor. Tepedeki bozuksa, alt kademede kötü olanlar tümden kokuşuyor.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı