Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Yerdeki İzmaritleri Elle Toplatmadı

2005, Trakya.

Askerlik görevini yazıhanede gerçekleştiren askerler için mola saatlerinde dinlenmek ve sigara içmek için ayrılmış bir bölüm vardı. Molalarda orada çayımızı sigaramızı içiyorduk. Vakit kısıtlı olduğu için sigara içenler küllerini ve izmaritlerini yere atıyordu. Fakat her molada sırasıyla sigara içenlerden bir arkadaş en son çıkıyor ve orada hazır bulunan süpürge ve faraşla bir kaç saniye içinde izmarit ve külleri süpürüp yine orada bulunan çöpe boşaltıyordu.

Oradaki komutanlar bu bölgede sigara içildiğini ve temizliği böyle sağladığımızı bildikleri halde bir gün bir komutan geldi. "Kimler sigara içiyor?" diye sorup sigara içmeyen arkadaşları ayırdı. Bu arkadaşlara yerdeki sigara izmaritlerini ağızlarıyla toplattı.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı