Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Cezaevine Girme Sebebi: Atlayamamak

Ben Denizli'de kısa dönem askerlik yaptım.

Askerliğimi yaptığım yerde bir çok asker artık hayatından bezmiş ve resmen devlete millete düşman olmuşlardı. Kimsenin ağzından küfür eksik olmuyordu. Tugay'ın cezaevi oldukça ünlüydü, orada komutanın iki dudağı arasından çıkan bir emirle hapse gönderilen askerler çok ağır koşullarda bir hafta, on gün geçiriyorlardı.

Benim anlatacağım konu ise Ocak ayında yapılan spor denetlemesinde, bir askerin uzun atlamayı yapamadığı için sudan bir bahane uydurularak hapse gönderilmesi olayı. Uzun atlamayı yapamadığı için askerin ortalarda gözükmesi istenmedi. Asker hapiste olacağı için denetlemelere girmeyecek ve böylece rütbeliler denetlemeye gelen albaylardan fırça yemeyeceklerdi.

Çocuk hapse girdiğinde defalarca gardiyan erlerden dayak yemiş, aşağılanmış. Bir haftayı hapiste geçirdikten sonra denetlemeler bitti ve sonra tekrar birliğine katıldı.

Hiç unutmuyorum bu olaya bir astsubay şöyle isyan etmişti. Devlete ayaklanmak için PKK'ya gerek yok ki... Buradan çıkanlar zaten yeterince kin doluyorlar.

Ahmet Sezer, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı