Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Torpil Gizlenmiyor Bile

Güneydoğu'da yaşanan rezaletlerden biri:

Alaya gelen acemi askerlerin dağıtım olmadan önce amcaları, dayıları ya da işte kimleri varsa arıyor alayı. Gözümüzün önünde içtimada komutanla görüşüyorlar."Benim oğlumu, yeğenimi alayda bırakın; Güneydoğu'nun o kötü yerlerine yollamayın" diyorlar. Görüşmeden sonra torpilli asker içtimadan ayrılıp alayda kalmak için diğer komutanlarla tanışıyor.

Artık bu olaya tanık olan ve amcası-dayısı olmayan garibim askerleri düşünün. Torpili olan asker alayda kalacak, en iyi yerde kalacak, torpili olmayansa sürülecek karakollara.

Daha neler neler... Analar ellerini kınalayıp vatana kurban olsun diye gönderdikleri evlatlarının yaşadıklarını, o hallerini görse nasıl isyan ederler, nasıl ağlarlar.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı