Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Paşa Usulü Romantizm

Ben de askerliğimi Trabzon'un Çaykara ilçesinde yaptım.

Askerliğim Doğu’dakilere nazaran daha rahattı. Çaykara’ya bağlı Uzungöl Beldesi vardır, tam olarak cennetten bir köşe gibi diyebilirim. Orada başımdan geçen bir olayı anlatacağım. Birgün bize emir geldi. Paşalardan biri gelecek ve Uzungöl’de ikamet edecekmiş. Bizden de koruma yapmamızı istediler. Buraya kadar herşey normal. Sonra biz gittik ve gölün etrafında, tepeler dahil her yerde nöbet tutmaya başladık.

Yaklaşık yarım saat sonra iki helikopter belirdi havada. Birinci helikopterin içinden paşa indi. İkinci helikopter de indi ve içinden paşamızın saygıdeğer eşi çıktı. Ve ne yaptılar? Göl kenarında kolkola girip yürümeye başladılar. Emireri koşarak ikisine de birer poğaça götürdü. Poğaçalarını yediler ve tekrar helikopterlere binip gittiler. Evet, sayın paşamız ve eşi birer poğaça yemeye helikopterle geldiler ve gittiler. Üstelik onlar gelecek diye otelde yer ayrıldı, yemekler hazırlandı vs. Bunların hepsi çöp oldu tabii. Ne diyelim paşamız için vatan sağolsun...

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı