Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Hakkımızı Daha Çok Gasp Ederler

2006 yılında Burdur'da askerlik yaptım.

Birgün içtima sırasında komutan "aranızda resim öğretmeni var mı" diye sordu. 5 arkadaş öne çıktı ve bir çavuş onları aldı götürdü. Biz herhalde resim ile ilgili bir iş için götürüldüklerini sandık. Akşama doğru o arkadaşlar üzerleri boyalı bir şekilde yanımıza geldiler. Ne yaptıklarını sorduğumuzda aldığımız cevap trajikomikti. "Dolapları boyattılar."

Daha sonra başka bir arkadaşımın da başına benzer bir olay gelmiş. Yine aynı şekilde içtimada "inşaat mühendisi var mı" diye sormuşlar. Mühendisleri götürüp duvar ördürmüşler. Mantığın bittiği mi başladığı yer mi bilemiyorum; ama insan kaynaklarının israf edildiği, boşa harcandığı hissine kapıldığım bir yer askerlik. Kalifiye ve genç insanların en verimli çağlarında köreltildiği bir yer. Astsubay ve uzmanların askerdeki tüm işleri yapmalarına rağmen adam yerine konmadıklarını ve bu insanların çocukları için mecburen bu işe katlandıklarını belirtmeleri de cabası. Hakkımızı arayacağımız bir yer olmadığı müddetçe daha çok hakkımız maaşlarını ödediğimiz kişiler tarafından gasp edilir.

Neyse biz vergimizi verelim onlar helikopter ile pikniğe gitsin. Her şey vatan için değil, her şey paşalar için olmuş.

isimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı