Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Çamurda İşkence

325 kısa dönem, İstanbul Metris.

Bölük komutanı ile beraber sabah sporu yapmak için 30 kişi spor sahasına doğru gittik. Hava soğuk. Komutan kamuflajın içine bir şey giymeyin diye emir veriyor. Tabi soğuk havada askerin durumu umurunda değil.

Uzun dönem saf bir kardeşimiz üşüdüğü için kamuflajın içine bir şeyler giymiş. Bu anlattığım çocuk zaten komutanın dayak makinesi, komutan çocuğa kafayı takmış. "Kamuflajını çıkar" diyor, çocuk çıkarıyor. Komutan bakıyor, içine bir şeyler giymiş. Hemen çamurlu suyun içine yat emri geliyor. Zorla çamurlu suyun içine yatırıyor çocuğu. Şınav çek, komutu geliyor. 1, 2, 3, 5 derken çocuğun bünyesi maksimum 10 şınavı kaldırıyor. Çekemeyince bizim komutan ayağı ile kardeşimizin sırt kısmından basmaya başlıyor. Çocuk dayanamıyor, milletin gözü önünde çamur deryasının içinde buluyor kendini. Ağzı-yüzü, bütün vücudu çamur oluyor.

Böylece komutan tatmin oluyor.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı