Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Bu mu Vatan Sevgisi?

Askerliğimi Trakya'da, Kırklareli'nin Vize ilçesinde, 4. Komando Tugayı'nda 73. kısa dönem olarak yaptım.

Ben öğretmenim. Martta gittim askere. Tam da okullar açıkken ve de 8 ayda bitsin diye dört gözle bekledim şafağı. Oğlum ve eşim annemlerde kalmış, ev kirası cepten, askerde harçlık cepten... Bense sanki farklı bir dünyaya gelmişim.

Hemen nizamiye çıkışında bir okul. Duydum ki benim branşımda bir öğretmeni yok. O kadar üzüldüm ki... Şunu sorguladım: Bu çocukların öğretmeni yokken ve ben öğretmen olarak hizmet etmek isterken şimdi vatan hizmeti mi yapıyorum. Yaptığım şu: 70 yıllık silahlara bakım, içtima almak, su ve kum tenekesi boyamak. Bu mu vatan hizmeti? Bu kadar basit mi? Vatan canım sana feda!

Gördüğüm israflar...Haftanın hergünü fındık-balık-tatlı. Bu olanaklara sahip olmayan açlar ne olacak?

Subaylar porno izlerdi, köpekleri çiftleştirirdi, at yarışı oynarlardı... Bu mu vatan sevgisi? Ne bu? "Vatan canım sana feda" demek bu muydu?

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı