Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Toplama Kampı

1990 senesinde Hakkari, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova'ya dağıtılmak üzere Jandarma Alay Komutanlığı'nda toplandık. Üzerimizde sivil elbiseler var ağustos ayı. Gündüz aşırı sıcak, gece dondurucu bir soğuk var.

O kadar kalabalığız ki ne doğru dürüst yemek yetiyor ne de yatacak yer var. Gündüz inşaatta amele gibi tekme-tokat yiyerek çalışıyoruz; gece ise tüm koridorlarda WC girişlerinde, yemekhanede; yani kısaca ayak basılan her yerde uyumaya çalışıyoruz. Yemekhanedeki masa üstleri ve sandalyelerde yer bulabilen çok şanslı. Yerlerde gazete kağıtlarının üzerinde yatıyor ve gece soğuktan tir tir titriyoruz. Valizlerimizi helikopter hangarına topladıkları için içlerinden üstümüze giyecek bir şey de alamıyoruz. Ben gece gizlice hangara girip valizlerin üzerinde yatmaya kalktım, 15 dakika dayanamadım. İçerde betonun üstünde yatmak daha sıcak.

Tam 10 gün bu şekilde bekletildik.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı