Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Askerde Hayatta Kalmak İçin

Askerliğimi Ege Ordu Komutanlığı'nda kısa dönem olarak yapmıştım.

Hurşit Bey'in ordu komutanı olduğu yıllardı. Hurşit Bey ve ailesinin her gün taze yumurta yiyebilmesi için tavukları, ördekleri falan vardı. Bizim bölük bu tavuklara, ördeklere güzel bir kümes yapmıştı. Kümes ama kümes değil, tam bir saray!

Birgün yumurtalar kaybolmuştu da Hurşit Bey emir subayına, o astsubayına, böyle böyle en sonunda bölüğe ızdırap olmuştu bayağı.

Bu arada duşların içine, tuvalet kaplarının içine .ıçan, deliğe taş dolduran askerlerle de orada tanıştık.

Ege Ordu'nun diskosu (disiplin koğuşu) da çok eziyet yapılan bir yerdi. Oraya girenler yüzü başı yara içinde dönerlerdi. Çocuğun birinin beline çok kötü vurmuşlardı, toparlanamadı bir daha.

Askerlik kimseye güvenilecek bir yer değil. Sözlü hakaretlere, angaryalara boş verin hiç kafaya takmayın. Adam ananıza küfretse, beline kuvvet deyin geçin, bulaşmayın. Ama size fiziksel şiddet uyguluyorsa onu engellemeniz lazım. Ya üstünden bir komutan bulun veya açıkça tehdit edin. Bunun sivili da var deyin. Canınızı korumak için ne lazımsa yapın.

Yapın bitirin kurtulun. Savaş falan çıkmasın diye de dua edin.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı