Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Nişanlıyım Komutanım

Askerliğime İzmir Yenifoça'da başlayıp 5 ay Jandarma Özel Harekat'ta eğitim aldıktan sonra Sivas'a gittim. Size Foça'da başımdan geçen bir olayı anlatacağım.

Biz 75 günlük acemi eğitimimizi tamamlamış ve diğer bölüğümüze geçmiştik. Bizim arkamızdan acemi erler geldi. Aradan 1 hafta geçmişti. İlk içtimalarda biz iki jandarma özel harekat bölüğü ve diğer iki acemi bölük yanyana dizildik. Yanımızdaki acemi erlerin bölük komutanı geldi, şöyle bir önümüzde gezdi ve yeni eğiteceği askerleri tepeden aşağı inceledi, süzdü. Tam bizim bulunduğumuz bölüme geldi ve geceleri rüyalarıma giren şu konuşmaya şahit olduğum an geldi:

-Asker!
-Emret komutanım!
-O parmağındaki ne bilmiyor musun? Askerde yüzük takmak yasak!

Yasak olsa onlara da yasak olur, onlar da asker. Neyse, acemi er korkuyla:

-Nişanlıyım komutanım, bu da nişan yüzüğüm.
-Lan si.erim nişanlını da şimdi! Hasta etme adamı, çıkar şu yüzüğü!

Herkesten iniltiler geldi. Bölük komutanı bizi susturmaya çalıştı; ama özel harekat olduğumuz ve komutanımız bizi kolladığı için bir şey diyemedi. Hepimiz gittik şikayet ettik; ama bir şey olmadı. Olan 1200 kişinin içinde bağıra çağıra nişanlısına küfür edilen ve o kadar kişinin önünde için için ama hıçkıra hıçkıra ağlayan çocuğa oldu.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı