Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Terminatör Komutandan Küfürler

3 yıl önce Çanakkale 116. Jandarma Er Eğitim Alayı’nda acemi askerliğimi yapıyordum.

RDM [Rehberlik-Danışmanlık Merkezi] diye tabir edilen "sorunlu, daha önceden eroin esrar vs. kullanmış, psikolojik tedavi görmüş, vücudunda dövme olan, kesik izi olan, yara izi olan ve herhangi bir sebepten hapis yatmış olan (sonunda beraat etmiş olsa da) kişilerin askerlik yaptığı bölükte acemilik dönemim geçti.

Sonradan öğrendim ki o bölükte görevli rütbelilerin neredeyse tamamı Doğu’da görev alıp psikolojisi bozulmuş ve "psikopatlaşmış" askerlermiş. Nitekim askerlere muamelelerine bakılınca Yunan askerinin eline esir düşmüş gibi hissediyorsunuz.

Anlatılacak o kadar çok şey var ki…

Birgün askerler hafta sonu çarşı iznine çıkacaktı. Komutan uyardı, hırsızlık yapmayın, kavga etmeyin, onun bunun karısına kızına sarkmayın vs. Ama bunu derken en aşağılık küfürlerle daha suç işlemeden hakaret etti askerlere.

Psikolojisi daha ilk günden bozulmuş askerlerin bazısı çarşı dönüşü hafif alkollü geldiler. Terminatör lakaplı bir komutan sarhoş gelen askeri görünce ana avrat küfredip avaz avaz "orospuluk eden herkes buraya" diye bağırarak hepimizi topladı. Sadece komutanın cümlelerini yazacağım ve konuyu burada bırakacağım şimdilik:

"Bana bakın it soyları! Bana terminatör derler! Ben adamın ta a..na korum! Bundan sonra buraya sarhoş gelen olursa alırım altıma ezerim bir de üstüne s…rim! Avradı gelse yalvarsa s..yim kocamı dese, onu da altıma alır onu da s…rim!"

Hanzala rumuzuyla bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı