Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Ağaç Yanacağına Asker Yansın

Askerliği kısa dönem olarak 2007'de Çorlu 105'inci Topçu Alayı'nda yaptım.

Acemiliğin ilk haftasının sonunda acemiler çarşı iznine gidemediği için sabah içtimasından sonra eşofmanları giymemize izin verilmişti. Öğleden sonra aniden bizi topladılar. Havaalanının yanındaki ormanda yangın çıkmış. "Herkes kazma-kürek ne bulursa alsın ve kamyonlara binsin" dediler. 15-20 dakikalık yolculuktan sonra yangın alanına yaklaşıp araçlardan indik. Hava çok rüzgarlıydı ve üzerimizde ordunun dağıttığı (en adisinden) polyester eşofmanlar vardı. Sorumlu yüzbaşı eşofmanların tutuşabileceğini öngörmüş ve acemilerin yangına müdahale etmemesini emretmişti. Yanındaki üsteğmen ise söyledikleriyle bize bakışını ilk haftamızda belli etti: "Komutanım ağaç yanacağına asker yansın!"

Bunu söylerken bilmediği arkadaşlarımızdan birinin 2. Ordu Komutanı Hasan Iğsız'ın yeğeni olduğu ve onun başına bir şey gelmesi halinde hayatının kararacağı idi. Neyseki yüzbaşı acemileri birliğe geri gönderdi de yanma tehlikesinden kurtulmuş olduk.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı