Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

"Siz İnsan Değil Askersiniz"

87/2 olarak Ankara'da askerlik yaptım. 28. Mekanize Tugay'da asker olarak bulunanlar beni anlayacaktır. Birine beddua etmek için "4. Kolordu Komutanlığı'na düşsün" de, yeter. Biz askere gitmeden önce vatanımızı, bayrağımızı, askerimizi daha çok seviyorduk. Onlara toz kondurmazdık. Gel gör ki işin aslı öyle değilmiş.

Biz Ankara'dayken "siz insan değil, askersiniz; ayağınızdaki postalı sizin g.tünüze sokarım; siz o botlar kadar bile etmezsiniz" nidaları ile "eğitim" görüp, askerlik haricinde her şeyi yaptıktan sonra Kosova'ya gönderildik.

Asker içecek su bulamazken komutanlar bizim bulamadığımız o suları yine bize taşıttırır, evlerine götürürlerdi. Biz yine susuz kalırdık.

4 dil bilen bir arkadaşı sırtında dövme var diye yurtdışına göndermediler. "Sana ne be adam, 4 dil biliyor işte" diye itiraz edemiyorsun.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı