Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Mayın Eğitimi Rezaleti

2001 İzmir Narlıdere İstihkam Er Eğitim Alayı'nda 45 Günlük acemi birliği eğitimi esnasında "Mayın Tespit ve Temizleme" eğitimi (!) aldık.

Sözde tabii çünkü 1 tane mayın görmedik, nasıl çıkartılır anlatılmadı. Başımızda bulunması gereken, bize pratik ve teorik ders vermesi gereken asteğmenler ilgilenmezler ve emirle bizi uzman çavuşlara bırakırlardı. Onlar da ilgilenmeyip usta er/çavuşlara bırakırlardı. Tabii onlar da kaytarmanın her yolunu biliyor ve uyguluyorlardı. Biz de lisede boş ders nasıl oluyorsa o şekilde sınıflarda yemek öncesi içtimalara kadar zaman geçirirdik. Kısaca sağa dön/sola dön/selam ver vs. haricinde hiçbir eğitim almadık, mayın görmedik, havalar yağışlı olduğu gerekçesiyle silah atışı bile yapmadık. Ki o yıl “1 Milyon Mayın Temizleme” kararları alındığı bize her fırsatta söyleniyordu..

Sonuç ise tam bir trajedi... Usta birliklerin %80 'i Doğu, %10 'u ise Barış Kuvvetleri ve KKTC çıktı.. Doğu'ya giden 22-23 arkadaşımızdan 5 şehidimiz var. Bence rakam hiç de azımsanacak gibi değil. Bu da askeri eğitimin yetersizliğinin sonucudur.

Geriye kalan 20 yaşına kadar büyüttüğü yavrusunun arkasından ağlayan gözü yaşlı anne babalardır.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı