Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Albayımızı Terfi Ettirdik

2009 Çorlu, 105. Topçu Alayı'nda askerliğimi uzun dönem olarak yaptım. Hangi hikayemi, hangi garipliği anlatsam; nereden başlasam bilemiyorum.

Aralık ayında, kışın ortasında, gecenin 11'inde yataklarımızdan kaldırıp, alayın asfaltını yıkattırdılar. 2 saat sonra yatağımıza gitmemize izin verildi; ama bir saat sonra da nöbetim vardı, dolayısıyla yatamadım. O gece neredeyse hepimiz uykusuz kaldık. Neden mi? Ertesi gün kolordu komutanı sabah erken gelecekmiş, yolları çamurlu görürse alay komutanına fırça atarmış.

Her sabah, o üç kilometrelik yol askerler tarafından süpürülür, yıkanır; ama istisnasız her sabah, Ramazan ve Kurban bayramları da dahil. Bütün eziyetlerimizin sebebi alay komutanı Kurmay Albay H.N'ün tuğgeneralliğe terfi etme azmiydi. Vatan hizmeti falan hikayeydi yani.

Anlatmakla bitmez bu işkence; ama sonunda o albay nihayet general oldu, Yüksek Askeri Şura kararıyla 2010'da terfi etti. Başardık yani...

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı