Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Mehmet Batın'ın Suçu Neydi?

Yıl 2000, yer Konya/Akşehir, Ana Dağıtım Komutanlığı.

Daha 18 yaşında askere gelmiş olan Mehmet Batın'ın suçu neydi?

Askerlik görevini yapmak için daha 18 yaşında asker olan Mehmet Batın'ı intihara sürükleyen sebeplerin başında Teğmen A.O.N. ve Bölük Komutanı E.S. var. İnsanlık namına hiç değilse ailesinden bir özür dilenmesini bekliyorum.

Özellikle intiharından 1 saat önce teğmen olan A.O.N.'ın Mehmet Batın'ı bayıltıncaya kadar neden dövdüğünü ve Bölük Komutanı E.S.'nin duruma neden müdahale neden etmediğini sormak istiyorum. Psikolojik sorunu yaratanların dayağın ardından fakir çocuğu Ağrılı Mehmet Batın'a içi mermi dolu bir silahı nasıl verebildiklerini ise hala anlayabilmiş değilim.

Bu olaydan sonra, 2000 yılında bölük komutanı olan Yüzbaşı E.S. ve yardımcısı Teğmen A.O.N. hakkında neden hiç bir işlem yapılmadı? Ölen asker fakir olduğu için mi?

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı